Chleby powszednie
Chleb Wiejski
Wytwarzany tradycyjnie, odrabiany ręcznie z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany na łopacie w piecu z kamiennym trzonem. Długotrwałość procesu przygotowania ciasta i rozczynu piekarskiego czyni ten chleb wyjątkowym. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.
Oferujemy: 500g (połówka) krojony, 1000g cały i krojony

Skład: mąka pszenna typ 750, woda, mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól, kminek mielony.

Chleb Szarowski
Powstaje według sprawdzonej firmowej receptury, na bazie mieszaniny mąki pszennej i żytniej, z dodatkiem naturalnego zakwasu chlebowego. Najlepsze naturalne składniki, wielogodzinna fermentacja rozczynu i prawidłowe pieczenie nadają mu niepowtarzalny smak i pozwalają utrzymać długo świeżość. Posiada wilgotną fakturę miękiszu i chrupiącą skórkę. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.
Oferujemy: 450g, 600g, 900g całe i krojone

Skład: mąka pszenna typ 750, woda, mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól

Chleb domowy
Naturalny lekki chlebek przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem płatków ziemniaczanych na bazie drożdży i wody. Charakteryzuje go delikatność miękiszu.
Oferujemy: 500g krojony

Skład: mąka pszenna typ 750, woda, płatki ziemniaczane, preżelowana mąka kukurydziana, drożdże, kwasek cytrynowy, sól.